kausi 2016-17

C-pojille voitettu hopea JBT-turnauksesta!

 

C-poikien Fun-sarjaan oli ilmoittautunut 16 joukkuetta, joista osa Ruotsista.
Tulospalveluun pääset täältä: https://jbt.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=PCF

Sisun alkulohkon muut joukkueet olivat raisiolainen RaiPS, Turun NMKY White sekä naapurimaasta Täby Basket. Turnaus pelattiin raadollisella systeemillä eli vain lohkojen voittajat etenivät mitalipeleihin. Lohkokakkoset jäivät armottomasti mitalipelien ulkopuolelle.

Turnaus alkoi perjantaina klo 17.00 ensimmäisellä pelillä RaiPSia vastaan. Alku meni tasatahtiin ja molemmilla poltti pallo käsissä ja peli oli suhteellisen rauhatonta ja helppoja virheitä tuli tasaisesti molemmille joukkueille. Tauolla johdimme kahdeksalla pisteellä ja olimme selkeästi taitavampi ja monipuolisempi joukkue. Raisio roikkui kyydissä lähinnä onnistuneiden kolmenpisteen heittojen avulla. Toisella jaksolla eroa tuli koko ajan lisää ja lopputulokseksi kirjattiin Sisulle 52-32. Tämän pelin jälkeen päästiin syömään, majoittumaan ja saunomaan majapaikkaan.

Lauantaina sarjaohjelma suosi meiltä ja ensimmäinen peli oli ruotsalaista Täbyä vastaan ”vasta” klo 11.00. Alkuveryttelyssä näki, että vaikka vastustaja oli lyhyt, niin se oli nopea ja joukkueessa oli 3-4 todella taitavaa pikkumiestä johtamassa peliä. Peli eteni tasatahtiin ensimmäisellä jaksolla ja ero pysyi korkeintaan neljän pisteen sisällä suuntaansa. Täbyläiset kokeilivat hanakasti ajaa sisälle, mutta eivät onnistuneet murtamaan puolustustamme ja lyhyempänä joukkueena ajoista lähteneet heitot jäivät heikoiksi. Levypalloissa olimme selkeästi vahvempi joukkue. Puoliajalla tilanne oli meille 20-17. Toisella jaksolla Täby siirtyi paikkapuolustukseen, joka sekoitti ja pysäytti meidän hyökkäyksemme lähes kokonaan. Meille tuli heikkoja ratkaisuja ja helppoja virheitä, mutta onneksi puolustus piti niin hyvin, että Täby ei päässyt omista pallonhallinnoista tekemään montaakaan koria. Jaksolla mentiin monta pitkää pätkää, jossa ei koreja tehty kumpaakaan päähän. Johdimme viidellä pistettä paria minuuttia ennen loppua ja ruotsalaisille tuli jo kova kiire päästä tasoihin. Hätäisillä ja heikoilla ratkaisuilla he eivät eroa saaneet kiinni ja loppujen lopuksi voitto 7 pisteellä Sisulle ja käytännössä lohkon voitto sinetöityi samaan aikaan.

Lauantaina toinen peli oli Turun Namikaa vastaan, joka oli hävinnyt sekä RaiPSille että Täbylle yli 40 pistettä. Koko joukkueen saadessa tasaisesti peliaikaa voitimme Turun pistein 66-28 ilman sen suurempaa paniikkia. Kolmen voittopelin jälkeen oli taas hyvä mennä syömään ja saunaan majapaikkaan. Ja jokainen tiesi jo tässä vaiheessa, että kauden tärkein peli alkaisi aamulla klo 9.00….

Välieräottelun vastustaja selvisi illalla, kun C-lohkon voitti Leppävaaran Pyrintö. Kukaan Sisun pelaajista ei ole pelannut yhtään peliä LePyä vastaan, joten tunnelma oli odottava.
Aamulla aamulenkillä pojista huokui tietty itsevarmuus ja turhaa hermostuneisuutta ei ollut ilmassa.
Alkuveryttelyssä näkyi heti, että nyt pelattaisiin sitten oikein kunnolla. Pojille teroitettiin taistelun merkitystä ja järjen käyttöä. Turhat sähläykset käskettiin jättää pois.

Peli eteni tasaisesti kori korista. Lepy koitti ajaa kaarelta korille ja saada puolustuksemme sekoamaan. Joukkueessa oli yksi todellinen heittäjä, joka sai palloa kaukaa sisään. Tätä ei ihan heti ymmärretty, mutta loppupeleissä tämä LePyn #21 otettiin erikoisvartiointiin heittojen suhteen. Tauolla johdimme 24-20 ja peli oli täysin auki. Seitsemän miehen rotaatiolla pyöritettiin kenttäpelaajia. Toisella jaksolla pääsimme kuuden pisteen karkumatkalle ja jo hetken kulutta Lepy tuli kahden pisteen päähän. LePyn joukkuevirheet täyttyivät 3 minuuttia ennen loppua, joka tarkoitti sitä, että aina heidän rikkoessa pääsimme heittämään vapaaheittoja. No, tietenkään ne eivät uponneet emmekä saaneet tarvittavaa eroa aikaiseksi. Viimeisellä viidellä minuutilla meillä oli seitsemän heittoa korin alta, jotka kaikki menivät ohi. Näillä ohiheitoilla olisimme karanneet LePyn tavoittamattomiin, mutta kun ei niin ei. Noin viisi minuuttia ennen loppua Akseli putosi vastustajan jalan päälle ja nilkka vääntyi. Ja meni vielä niin pahasti, että Aksun turnauspelit päättyivät samalla siihen. Viimeiset kaksi minuuttia olivat täyttä trilleriä. LePy hyökkäsi todella hyvin ja aggressiivisesti. Tuli ajoja vasemmalta ja oikealta. Sivulta ja edestä. Mutta puolustus piti kuin muuri eikä vapaata lay’upia päästetty tekemään. Jokaisesta pallosta tapeltiin loppuun asti. Jostain syystä LePy ei heittänyt kaukoheittoja kuin vasta pakon edessä. Tämä LePyn kuumakäsi #21 otettiin todelliseen paimennukseen eikä häntä päästetty lopussa edes yrittämään kaukoheittoa. 40 sekuntia ennen loppua Veeti pääsi vapaaheittoviivalle ja laittoi ensimmäisen sisään. Eroa viisi pistettä ja siinä vaiheessa tuntui siltä, että tämä peli on tässä. Lopussa vastustaja hätäili ja pallot jäivät meille ja summerin soidessa taululla olivat lukemat 34-30 ja finaalipaikka oli Sisun!

Loppuottelussa vastaan tuli Pyrinnön Red-joukkue, joka oli voittanut kaikki neljä peliä yli 25 pisteellä. Jopa välierissä NaKo hävisi 41 pisteellä Pyrinnölle. Pyrinnöllä oli mukana seitsemän pelaajaa, joista kolme on pelannut C-poikien SM-sarjaa ja 4 poikaa I-divisioonaa. Alkuun peli olikin suhteellisen tasainen, mutta kun Pyrintö sai heittoruletin toimimaan, niin eroa syntyi tasaisesti. Lopputulos kirjattiin Pyrinnölle 77-24.

Viikonloppu oli hieno, tapahtumarikas sekä tunnerikas.
Linnasmäki majapaikkana oli hieno, saunassa ja uimassa oli kiva käydä illalla pelien jälkeen. Aamulla otettiin heittotuntumaa Linnasmäen liikuntasalissa ennen lauantaina Täby peliä.


Pojat osoittivat jälleen peräänantamattomuutta, sitkeyttä ja tahdonlujuutta kahdessa tiukassa pelissä. Joukkue on pelannut kevään aikana kahdeksan sellaista peliä, joissa piste-ero on ollut vähemmän kuin 10 pistettä. Ja näistä kahdeksasta pelistä joukkue on voittanut KAIKKI!
Ja se ei ole sattumaa. Joukkue on kouliintunut B-poikien II-divarissa todella kovaksi jengiksi ja hitsautunut yhteen todella mallikkaasti. Roolit joukkueen sisällä ovat muotoutuneet lähes vahingossa oikeaan muottiin ja jokainen saa pelata omilla vahvuuksillaan ja auttaa joukkuetta menestymään paremmin ja paremmin.

Mutta yhdestä asiasta annan pojille ison käden! Ja se on puolustus. Se vaan on niin pitävä ja liikkuva. Täby törmäsi siihen. LePy törmäsi siihen. Ja pojat auttoivat toisiaan. Ja paljon! Ja pelasivat kovaa. Korin alle vaan yksinkertaisesti ei pääse tulemaan!!

JBT:ssä sekä Täbyn että LePyn joukkuevirheet olivat täynnä kaikilla neljälle jaksolla.
Tämä on ollut trendi koko kevään ajan. Vastustaja joutuu rikkomaan meitä enemmän kuin me heitä. Ja tämä sama ilmiö tapahtuu joka pelissä. Niin C-poikien kuin B-poikien peleissä.
Ei mikään ole mahtavampaa katsoa, kuin hyvää puolustamista. Tai no, ehkä makea syöttö vapaaseen paikkaan on myös aika siistiä…….

Tämä kausi oli tässä ja kiitos kaikille mukana olleille erikseen ketään mainitsematta!!!
Kesätreenit alkavat B-poikien osalta viikolla 21 ja juhannuksesta alkaa omatoiminen jakso.

-Kim-

 

Koriskauden 2016-2017 mietteitä:

 

Sisun C-pojat aloittivat kautensa elokuussa ja ensimmäiset harjoituspelit pelattiin jo syyskuussa.

Syyskauden sarjapelit pelattiin II-divisioonassa, josta saldona oli kolme voittoa yhdeksästä pelistä.

Vaikka muutama tiukka tappio jäikin harmittamaan syyskaudesta ja kevätkausi pelattiin alemmassa loppusarjassa, niin loppujen lopuksi alemman jatkosarjan taso oli sopiva C-pojille.

 

Loppiaisena kevätkausi aloitettiin And1-turnauksella Salossa. Sieltä saatiin hyvä startti tapahtumarikkaaseen kevääseen.

Kevätkauden sarjapeleihin valmennus laittoi pojille haasteita oikein kunnolla ja joukkue ilmoitettiin pelaamaan myös B-poikien II-divisioonaa.

Tarkoitus oli antaa kokeneille C-pojille lisää kovia pelejä sekä tarjota B-pojille lisäpelejä kevääksi.

 

C-poikien alemmassa jatkosarjassa 9 pelistä tuli 8 voittoa eli kevään pelit menivät enemmän kuin hienosti. Huomioitavaa on se, että näistä voitoista peräti 5 tuli alle kymmenen pisteen marginaalilla.

Eli kaikki tiukat pelit pystyttiin kääntämään voitoksi. Varsinkin loppukevään peleissä rupesi näkymään kokemus B-poikien peleistä.

B-poikien pelit ovat kuitenkin huomattavasti nopeampaa ja fyysisempää kuin C-poikien pelit.

 

B-poikien II-divisioonassa C- ja B-poikien yhteisjoukkue pelasi seitsemän peliä, jotka se hävisi kaikki.

Varsinkin ensimmäiset kaksi peliä olivat todellista shokkihoitoa vastustajilta. Kolmannen pelin jälkeen pojat ymmärsivät, mitä pitää tehdä, jos meinaa pärjätä isompia poikia vastaan.

Loput pelit menivätkin jo paljon paremmin ja kauden viimeisessä B:n pelissä hävisimme runkosarjan voittajalla Salon Vilppaalle 15 pistettä, mutta olimme ainoa joukkue sarjassa, joka piti Vilppaan alle 60 pisteen.

 

Edessä on vielä kauden päätösturnaus Turussa. Suomen suurin junioriturnaus JBT kokoaa joukkueita myös Virosta sekä Ruotsista. Tähän turnaukseen on hyvä päättää tapahtumarikas kausi.

Coach Kim

Alla C-poikien kuulumiset syksyn ja kevään osalta.

 

Syyskausi alkoi Uudenkaupungin turnauksella, jossa vastaan tuli Rauma-Basket sekä paikallinen Korihait. Molemmille hävittiin selvästi ja syyskauden lopputulokissa nämä joukkueet majailivat sijoilla 2 ja 3. Ukilaisia vastaan lukemat olivat 45-87 ja raumalaisia vastaan 38-75. Molemmissa peleissä oltiin vielä puoliajalla lähellä, mutta kaksi viimeistä neljännestä menivät vieraille todella selvästi ja näin kausi alkoi kahdella tappiolla.

Toisessa turnauksessa Porissa vastaan tuli kaksi Pyrinnön joukkuetta Red ja White. Molemmat pelit olivat todella tiukkoja aina viimeiseen jaksoon asti. Redillä hävittiin 45-57 ja Whitelle 34-56.

Kolmannessa turnauksessa tuli sitten kauden avausvoitto, kun voitimme Raholan 04-pojat murskaavasti 74-26. Päivän toinen peli meni sitten luihin ja ytimiin. Rahola 03-poikia vastaan mentiin jatkoajalle! Peli oli äärimmäisen tiukkaa koko ajan ja piste-ero vaihteli +5 ja -5  välillä koko ajan. Vasta viimeisellä jaksolla saimme eroa isommaksi ja 3 minuuttia ennen loppua johdimme vielä 7 pisteellä. Jostain Rahola 03 sai lisää virtaa ja kampesi piste pisteeltä meidän lähelle ja lopulta peli meni jatkoajalle. Jatkoaika oli kahden todella väsyneen joukkueen peliä ja Rahola kampesi pelistä voiton pistein 51-54.

Seuraava oli yksittäispeli Porissa BC Nokiaa vastaan. Peli oli hyvä ja tasainen, vaikka piste-ero venähti vähän liiankin isoksi pelitilanteisiin nähden. Voitto Sisulle tästä pelistä pistein 75-49.

Syyskauden viimeiset sarjapelit pelattiin Nokialla ja siellä vastaan tuli Pälkäne sekä TaNMKY. Pälkäneelle tuli tappio 41-65 ja TaNMKY:stä voitto 58-38.

Syyskauden saldo oli yhdeksästä pelistä kolme voittoa ja kuusi tappiota. Tämä tarkoitti sitä, että C-pojat pelaavat kevätkauden II-divarin alemmassa loppusarjassa.

Tätä kirjoittaessa on kevätsarja pyörähtänyt käyntiin ja yksi turnaus on jo takanapäin. Somerolaiselle Arska-Basketille tuli ruma tappio 28-79, mutta toisessa pelissä väännettiin tiukka hieno voitto Salon Vilppaan jengistä pistein 41-36.

Kevään pelit kruunaa C-poikien ja B-poikien yhteisjoukkue Sisu White, joka pelaa B-poikien alempaa loppusarjaa. Näillä peleillä saadaan C-pojille kovia ja fyysisiä pelejä sekä osalle B-pojista todellista vastuuta joukkueen kannattamisesta. Ensimmäinen peli on jo tästä sarjasta pelattu ja se oli Nokiaa vastaan. Tappio tästä pelistä tuli, mutta oli myös ensimmäinen kerta, kun peleissämme laitetaan palloa alaspäin. Sen teki maajoukkuessakin pelannut Nokian 03 syntynyt pelaaja.

 

Ensi viikonloppuna on ns. tuplaviikonloppu:

  • C-pojilla on kotiturnaus Itä-Porin koululla ja Sisun pelit pelataan klo 10.00 (Rahola 04) sekä 16.30 Rahola 03)
  • B-poikien White joukkueella on peli sunnuntaina Winnovalla klo 12.00 (Rahola).

Tervetuloa kannustamaan Sisu voittoon!

Jos kaikki menee putkeen, niin viikonlopun aikana voidaan voittaa Raholan Pyrkivän korisjoukkueet peräti kolmessa pelissä. Olisihan sekin jonkinlainen taidonnäyte Länsi-Tampereen suuntaan…..