BC Sisun C-juniorit 2017-2018

OTTELURAPORTIT 2017-18

 

Forssa 11.12.2017 / Voitto Tampereen Namikasta ja tappio Feeniks Basketille

BC Sisu - YMCA Tampere  82 - 27

Tämän pelin voittaja oli selvä jo ensimmäisen erän jälkeen. Sisu vei YMCA sinnitteli perässä. Sisulaiset takoivat ensimmäisen erän aikana taululle 15 pinnaa tamperelaisten 7 vastaan laajalla rotaatiolla. Toinen jakso meni Sisulle 19-11 ja näin mentiin tauolle Sisun johdossa 34-18.
Kolmas jakso oli sitten yhteen päähän pelaamista. Sisu pyöritti peliä ja otti YMCAlta tilan pois. Erä murskaavasti Sisulle  ja kun vielä neljäskin erä meni näytöstyyliin, niin loppunumero 82-27 ei jätä epäselvyyttä paremmasta joukkueesta.

BC Sisu - Feeniks Basket   59 - 61

Feeniks Basket oli voittanut kaikki edellistä peliä 40-60 pisteen marginaaleilla ja Porin turnauksessakin joukkue juoksi Raumalta ja Raholalta jalat alta ihan huolella.
Peli eteni ensimmäiset kaksi jaksoa Feeniksin komennossa. Ensimmäinen erä meni 13-20 ja toinen 13-16 forssalaisille. Vauhtia ja kovia tilanteita oli vaikka miten paljon. Kolmannella jaksolla Sisu kaivoi pientä vaihdetta esiin ja voitti jakson 12-10. Tässä vaiheessa forssalaisilla hermot kiristyivät ja Sisu pääsi peliin sisälle. Neljäs jakso alkoi Sisun komennossa ja puolessa välissä Sisu meni jo johtoonkin 54-52. Viimeiset neljä minuuttia mentiin tasaisesti.
Sekunnit kuluivat Sisu sai pallonhallinnan, kun kellossa oli aikaa 25 sekuntia. Pallonhallinta pidettiin loppuun, mutta 5 sekuntia ennen peliajan loppua tuli pallonmenetys syötöstä ja Feeniks sai viimeisen pallonhallin. Pallo kentällä, juoksu jalkaa hyökkäyspäähän ja kolmonen ilmaan. Pallo rautoihin, kello soi, pallo levyyn, pallo rautaan, pallo vielä rautaan ja sitten sisään pitkän odotuksen jälkeen. Ja samalla tilanteeksi tuli 59-61, joka tarkoitti forssalaisille 2 pisteen voittoa.

 

4.11.2017 Kotiturnaus Porissa  /  Kaksi peliä ja kaksi voittoa

BC Sisu - Rahola   84 - 51

Turnauksen ensimmäisessä pelissä vastaan tuli huomattavasti lyhyempi Rahola. Olimme pidempi joukkue ja tämä näkyi kenttätapahtumissa. Sisu vei peliä mielensä mukaan ja Rahola sai yksittäisiä onnistumisia silloin tällöin. Puoliajalla Sisu joti 35-26 eikä hädän päivää ollut. Laajalla ringillä pelattiin ja säästeltiin samalla voimia seuraavaan peliin, jossa ratkastaisiin Satakunnan herruus!

BC Sisu - Rauma Basket   56 - 46

Harjoituspelissä olimme hävinneet Raumalla jatkoajan jälkeen kahdella pisteellä.
Oli siis aika ottaa revanssi. Ja sen pojat kyllä tekivätkin. Peli alkoi Sisun kannalta erittäin huonosti. Raumalaiset heittivät käytännössä kaikki heitot sisään ensimmäisellä jaksolla. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen oli 19-11 raumalaisille. Sitten loppuivat raumalaisten heittojen sisäänmeneminen. Sisu tuli rinnalle toisella jaksolla ja puoliaikatulos kirjattiin 29-27 Sisulle. Tästä johtopaikasta ei enää luovuttu. Ero venyi kolmannella jaksolla 10 pisteeseen ja se pysyi loppuun asti samansuuruisena. Sisu pääsi pyörittämään kaikkia pelaajia kentällä tässäkin pelissä ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla.

 

Tampere 14.10.2017  /  C-pojat jatkavat hyvässä vireessä

BC Sisu - Pyrintö Ratina 46 - 47

C-pojat pelasivat kauden toisen turnauksensa Tampereella. Hyvät pelit saivat jatkoa, vaikka turnauksen ensimmäisessä pelissä kärsittiinkin niukin mahdollinen yhden pisteen tappio Tampereen Pyrintö Ratinalle pistein 47-46.

Ottelu oli tasainen koko ajan, eikä missään vaiheessa kummallekaan joukkueella tullut mustia hetkiä. Ensimmäisen jakson jälkeen Sisu johti kahdella pisteellä (18-16), mutta seuraavan jakson tamperelaiset veivät viidellä pisteellä. Puoliajalle lähdettiin näin numeroissa 31-28 Pyrinnön johtaessa.

Toisella puolikkaalla molempien joukkueiden puolustus oli tiiviimpää, eikä näin ollen koreilla päästy juurikaan juhlimaan. Sisu sai kurottua eroa umpeen kahdella pisteellä voittaessaan kolmannen jakson 9-7, mutta kun viimeinen neljännes päättyi tasan 8-8, veivät tamperelaiset riemukkaan voiton pisteen erolla.

BC Sisu - Pyrintö Amuri  54-33

Toisessa pelissä kohdattiin Tampereen Pyrintö Amuri. Ennakkotietojen mukaan vastus olisi edellistä peliä helpompi, ja näin myös oli. Sisu voitti lopulta ottelun 54-33.

Ensimmäinen neljännes mentiin vielä melko tasaisissa tunnelmissa Sisun viedessä sen numeroin 14-11. Toisella neljänneksellä vastustaja karistettiin ”lopullisesti” eron kasvettua puoliaikaan mennessä 12 pisteeseen tilanteen ollessa 30-18.

Jälkimmäinen puolisko pelattiin pois sekin Sisun hallinnassa jaksojen päättyessä numeroin 13-9 ja 11-6.

Vaikka tässä turnauksessa saavutettiin vain yksi voitto edellisen turnauksen kahden sijasta, pelillisesti oltiin kahdessa viikossa menty selvästi eteenpäin. Pisteitä rohmusivat jälleen Lauri Ketamo ja Veeti Heinikangas eniten, mutta hyvää kehitystä oli nähtävissä kaikissa pelaajissa. Hannes Hietamäki ja Noah Bennett pelasivat tämän kauden ensimmäiset C-pelinsä, ja vaikka Hanneksen loukkaantunut jalka kaipaa edelleen aikaa täyden kuntoisuuden saavuttamiseksi, hän vahvisti joukkuetta jo nyt. Noah on vielä mini-ikäinen, mutta hänen peliälynsä korvaa puuttuvat ikävuodet ja sentit kevyesti. Pitkät miehet Joonatan Lähteenmäki, Julius Rämö ja Valle Lehtinen taistelivat hienosti levypalloissa molemmissa päissä. Treeneissä pitää keskittyä nyt nostamaan pallot koriin suuremmalla varmuudella, sen jälkeen vastustajat ovat helisemässä. Aleksi Maalari ei ole joukkueen pisimpiä, mutta haki tärkeitä levypalloja kiitettävästi niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Eero Aho kehittyy peli peliltä omaten jo nyt hyvän heiton ja ajot korille. Konsta Ketonen on parantanut heittotekniikkaansa paljon, mutta kokemattomuus näkyy vielä otteissa ja ennen kaikkea puolustuksen sijoittautumisessa.

Kehitystä tulee kaikille kuitenkin vain treenaamalla ja pelaamalla. Tätä työtä jatketaan, ja tulokset ovat nähtävissä seuraavan kerran kotiturnauksessa Porin Lyseolla 4.11., jossa vastaan asettuvat Raholan Pyrkivä (klo 10) ja Rauma Basket (16.30).

 

C-pojilla voittoisa turnausmatka Nokialle 1.10.2017

Sisun C-pojat aloittivat kautensa riemukkaasti kahdella voitolla Nokian turnauksessa. Lähtökohdat olivat haastavat, sillä lähtö sunnuntain pelimatkalle tapahtui aikaisin aamulla seitsemän jälkeen, pelipaikkana oli Nokian Harjuniityn liikuntahallin täysimittainen sali ja vastassa tunnetusti osaava BC Nokian joukkue.

BC Sisu - Nokia 51 - 49

Ottelu lähtikin juuri noiden alkuasetelmien mukaisesti, ja näytti siltä, että saamme kauden alkuun rökäletappion. Ensimmäinen neljännes hävittiin 16-9, ja nokialaiset olivat lähes kaikilla osa-alueilla parempia. Jaksotauon ”kannustuspuheen” jälkeen sisulaiset heräsivät kuitenkin pelaamiseen, ja peli saikin aivan uuden luonteen. Puolustus parani, ja ennen kaikkea hyökkäyksessä saatiin onnistumisia erityisesti Veeti Heinikankaan ja Lauri Ketamon hoitaessa hyökkäysten päättämiset onnistuneesti. Puoliajalle lähdettiinkin enää kolmen pisteen tappioasemasta numeroissa 27-24.

Ryhtiliike ei kantanut aivan yhtä hyvin puoliajan yli, mutta ero viimeiselle neljännekselle lähdettäessä oli kuitenkin siedettävät kuusi pistettä tilanteen ollessa 42-36. Nokialaiset ehtivät repäisemään jo ratkaisevan tuntuisen johdon 40-30, mutta Joonatan Lähteenmäen koreilla päästiin vielä iskuetäisyydelle. Neljäs jakso olikin sisulaisilta tiukkaa puolustamista, ja sen ansiosta nokialaiset saivatkin aikaiseksi vain seitsemän pistettä Sisun 15 vastaan. Ottelu ratkesi viime kädessä vapaaheittoihin Sisun ollessa noissa lopulta hieman parempi – ei hyvä sekään, mutta joka tapauksessa vastustajaa parempi. Nokialaiset saivat viimeisellä minuutilla vielä mahdollisuuden vapaaheitoilla nousta tasoihin, mutta molempien heittojen mennessä ohi, ja Sisun pelaajien huolehtiessa pallosta saavutettiin riemukas voitto heti kauden aluksi pistein 51-49.

BC Sisu - Kangasalan Urheilijat  73 - 41

Toiseen peliin lähdettiin runsaan kahden tunnin tauon jälkeen, vastustajana oli Kangasalan Urheilijat. KU:lla oli urheilullinen joukkue, mutta pääosin sen pelaajat olivat 2006-syntyneitä ja antoivat siten heti tasoitusta fyysisesti. Tämä tulikin esiin jo pelin ensimmäisellä jaksolla Sisun viedessä sen nimiinsä numeroin 22-6. Käytännössä peli oli ohi siis jo tässä vaiheessa, vaikka koripallossa voi sattua mitä tahansa, kuten Susi-jengin Puola-pelissä EM-turnauksessa havaittiin. (Tuossa pelissähän Suomi nousi kahden jatkoajan jälkeen voittoon oltuaan puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä yhdeksän pistettä tappiolla.) Sisu pystyi harjoittelemaan nopeita hyökkäyksiä, joihin erityisesti Aleksi Maalari lähti todella vilkkaasti. Hän päättikin noita hyökkäyksiä hienoihin koreihin pelaten valmennuksen silmin yhden uransa parhaista peleistä. Myös Valtteri Orava ja Eero Aho olivat vireessä tehden molemmat ottelussa 10 pistettä Sisun voittaessa pelin 73-41. Koko turnauksen osalta on syytä mainita vielä Valle Lehtinen, joka on uutena pelaajana hyvä lisä joukkueeseen ja tuo jatkossa fyysisyydellään kaivattua korinaluspelaamista sekä puolustus- että hyökkäyspäähän. Suurimmat pistesaaliit keräsivät Veeti ja Lauri, joten kesäajan harjoittelu ei ole ollut turhaa.

Vastukset kovenevat varmaankin jatkossa, joten kovaa treenaamista tarvitaan edelleen. Vaikka jälkimmäinen peli selvästi voitettiin, oli pientä kunnon hiipumista havaittavissa. Lisäksi suunnanvaihdot pallonmenetyksestä puolustamiseen ja riiston tai levypallon jälkeen hyökkäykseen ovat vielä turhan hitaita, niiden nopeutuksella saataisiin selkeää parannusta lopputuloksiin.

Aloitus joka tapauksessa oli hieno, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Sisun C-poikien hopeajoukkue