BC Sisun C-juniorit 2017-2018

OTTELURAPORTIT 2017-18

 

Tampere 14.10.2017  /  C-pojat jatkavat hyvässä vireessä

BC Sisu - Pyrintö Ratina 46 - 47

C-pojat pelasivat kauden toisen turnauksensa Tampereella. Hyvät pelit saivat jatkoa, vaikka turnauksen ensimmäisessä pelissä kärsittiinkin niukin mahdollinen yhden pisteen tappio Tampereen Pyrintö Ratinalle pistein 47-46.

Ottelu oli tasainen koko ajan, eikä missään vaiheessa kummallekaan joukkueella tullut mustia hetkiä. Ensimmäisen jakson jälkeen Sisu johti kahdella pisteellä (18-16), mutta seuraavan jakson tamperelaiset veivät viidellä pisteellä. Puoliajalle lähdettiin näin numeroissa 31-28 Pyrinnön johtaessa.

Toisella puolikkaalla molempien joukkueiden puolustus oli tiiviimpää, eikä näin ollen koreilla päästy juurikaan juhlimaan. Sisu sai kurottua eroa umpeen kahdella pisteellä voittaessaan kolmannen jakson 9-7, mutta kun viimeinen neljännes päättyi tasan 8-8, veivät tamperelaiset riemukkaan voiton pisteen erolla.

BC Sisu - Pyrintö Amuri  54-33

Toisessa pelissä kohdattiin Tampereen Pyrintö Amuri. Ennakkotietojen mukaan vastus olisi edellistä peliä helpompi, ja näin myös oli. Sisu voitti lopulta ottelun 54-33.

Ensimmäinen neljännes mentiin vielä melko tasaisissa tunnelmissa Sisun viedessä sen numeroin 14-11. Toisella neljänneksellä vastustaja karistettiin ”lopullisesti” eron kasvettua puoliaikaan mennessä 12 pisteeseen tilanteen ollessa 30-18.

Jälkimmäinen puolisko pelattiin pois sekin Sisun hallinnassa jaksojen päättyessä numeroin 13-9 ja 11-6.

Vaikka tässä turnauksessa saavutettiin vain yksi voitto edellisen turnauksen kahden sijasta, pelillisesti oltiin kahdessa viikossa menty selvästi eteenpäin. Pisteitä rohmusivat jälleen Lauri Ketamo ja Veeti Heinikangas eniten, mutta hyvää kehitystä oli nähtävissä kaikissa pelaajissa. Hannes Hietamäki ja Noah Bennett pelasivat tämän kauden ensimmäiset C-pelinsä, ja vaikka Hanneksen loukkaantunut jalka kaipaa edelleen aikaa täyden kuntoisuuden saavuttamiseksi, hän vahvisti joukkuetta jo nyt. Noah on vielä mini-ikäinen, mutta hänen peliälynsä korvaa puuttuvat ikävuodet ja sentit kevyesti. Pitkät miehet Joonatan Lähteenmäki, Julius Rämö ja Valle Lehtinen taistelivat hienosti levypalloissa molemmissa päissä. Treeneissä pitää keskittyä nyt nostamaan pallot koriin suuremmalla varmuudella, sen jälkeen vastustajat ovat helisemässä. Aleksi Maalari ei ole joukkueen pisimpiä, mutta haki tärkeitä levypalloja kiitettävästi niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Eero Aho kehittyy peli peliltä omaten jo nyt hyvän heiton ja ajot korille. Konsta Ketonen on parantanut heittotekniikkaansa paljon, mutta kokemattomuus näkyy vielä otteissa ja ennen kaikkea puolustuksen sijoittautumisessa.

Kehitystä tulee kaikille kuitenkin vain treenaamalla ja pelaamalla. Tätä työtä jatketaan, ja tulokset ovat nähtävissä seuraavan kerran kotiturnauksessa Porin Lyseolla 4.11., jossa vastaan asettuvat Raholan Pyrkivä (klo 10) ja Rauma Basket (16.30).

 

C-pojilla voittoisa turnausmatka Nokialle 1.10.2017

Sisun C-pojat aloittivat kautensa riemukkaasti kahdella voitolla Nokian turnauksessa. Lähtökohdat olivat haastavat, sillä lähtö sunnuntain pelimatkalle tapahtui aikaisin aamulla seitsemän jälkeen, pelipaikkana oli Nokian Harjuniityn liikuntahallin täysimittainen sali ja vastassa tunnetusti osaava BC Nokian joukkue.

BC Sisu - Nokia 51 - 49

Ottelu lähtikin juuri noiden alkuasetelmien mukaisesti, ja näytti siltä, että saamme kauden alkuun rökäletappion. Ensimmäinen neljännes hävittiin 16-9, ja nokialaiset olivat lähes kaikilla osa-alueilla parempia. Jaksotauon ”kannustuspuheen” jälkeen sisulaiset heräsivät kuitenkin pelaamiseen, ja peli saikin aivan uuden luonteen. Puolustus parani, ja ennen kaikkea hyökkäyksessä saatiin onnistumisia erityisesti Veeti Heinikankaan ja Lauri Ketamon hoitaessa hyökkäysten päättämiset onnistuneesti. Puoliajalle lähdettiinkin enää kolmen pisteen tappioasemasta numeroissa 27-24.

Ryhtiliike ei kantanut aivan yhtä hyvin puoliajan yli, mutta ero viimeiselle neljännekselle lähdettäessä oli kuitenkin siedettävät kuusi pistettä tilanteen ollessa 42-36. Nokialaiset ehtivät repäisemään jo ratkaisevan tuntuisen johdon 40-30, mutta Joonatan Lähteenmäen koreilla päästiin vielä iskuetäisyydelle. Neljäs jakso olikin sisulaisilta tiukkaa puolustamista, ja sen ansiosta nokialaiset saivatkin aikaiseksi vain seitsemän pistettä Sisun 15 vastaan. Ottelu ratkesi viime kädessä vapaaheittoihin Sisun ollessa noissa lopulta hieman parempi – ei hyvä sekään, mutta joka tapauksessa vastustajaa parempi. Nokialaiset saivat viimeisellä minuutilla vielä mahdollisuuden vapaaheitoilla nousta tasoihin, mutta molempien heittojen mennessä ohi, ja Sisun pelaajien huolehtiessa pallosta saavutettiin riemukas voitto heti kauden aluksi pistein 51-49.

BC Sisu - Kangasalan Urheilijat  73 - 41

Toiseen peliin lähdettiin runsaan kahden tunnin tauon jälkeen, vastustajana oli Kangasalan Urheilijat. KU:lla oli urheilullinen joukkue, mutta pääosin sen pelaajat olivat 2006-syntyneitä ja antoivat siten heti tasoitusta fyysisesti. Tämä tulikin esiin jo pelin ensimmäisellä jaksolla Sisun viedessä sen nimiinsä numeroin 22-6. Käytännössä peli oli ohi siis jo tässä vaiheessa, vaikka koripallossa voi sattua mitä tahansa, kuten Susi-jengin Puola-pelissä EM-turnauksessa havaittiin. (Tuossa pelissähän Suomi nousi kahden jatkoajan jälkeen voittoon oltuaan puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä yhdeksän pistettä tappiolla.) Sisu pystyi harjoittelemaan nopeita hyökkäyksiä, joihin erityisesti Aleksi Maalari lähti todella vilkkaasti. Hän päättikin noita hyökkäyksiä hienoihin koreihin pelaten valmennuksen silmin yhden uransa parhaista peleistä. Myös Valtteri Orava ja Eero Aho olivat vireessä tehden molemmat ottelussa 10 pistettä Sisun voittaessa pelin 73-41. Koko turnauksen osalta on syytä mainita vielä Valle Lehtinen, joka on uutena pelaajana hyvä lisä joukkueeseen ja tuo jatkossa fyysisyydellään kaivattua korinaluspelaamista sekä puolustus- että hyökkäyspäähän. Suurimmat pistesaaliit keräsivät Veeti ja Lauri, joten kesäajan harjoittelu ei ole ollut turhaa.

Vastukset kovenevat varmaankin jatkossa, joten kovaa treenaamista tarvitaan edelleen. Vaikka jälkimmäinen peli selvästi voitettiin, oli pientä kunnon hiipumista havaittavissa. Lisäksi suunnanvaihdot pallonmenetyksestä puolustamiseen ja riiston tai levypallon jälkeen hyökkäykseen ovat vielä turhan hitaita, niiden nopeutuksella saataisiin selkeää parannusta lopputuloksiin.

Aloitus joka tapauksessa oli hieno, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!