Miesten kilpailutoiminnan jaosto

BC Sisun miesten joukkueiden toiminta oman jaoston alle

BC Sisu (Isojoenrannan Sisu ry) teki päätöksen maaliskuisessa vuosikokouksessaan eriyttää miesten joukkueiden toiminta, miesten edustusjoukkue ja II-joukkue, oman jaostonsa alle. Aloitteen toiminnan eriyttämisestä vuosikokoukselle teki seuran puheenjohtajan paikalta ja johtokunnan  toiminnasta vetäytynyt Mauri Hara.

”BC Sisun toiminta on kehittynyt viimeisen 5 vuoden aikana tasaisesti. Samalla seuran juniorijoukkueiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Koin, että omalta osaltani on aika antaa tilaa muille ja keskittää omaa energiaansa tarkemmin.”, Mauri Hara kommentoi.

Mauri Hara aloittaneekin BC Sisun alle perustetun jaoston puheenjohtajana. ”Ajatus miesten joukkueiden toiminnan eriyttämiseksi junioriseuran muusta toiminnasta jalostui hiljalleen 5 vuoden aikana. Jaoston perustaminen ja toiminnan eriyttäminen on mielestäni ainoa toimiva keino miesten joukkueiden toiminnan kehittämiselle, sillä seuran toiminnan kasvaessa on entistä haastavampaa kehittää vain tiettyä osa-aluetta seuran toiminnasta. Koin, että nyt on oikea aika toimia ja luoda puitteet sille, että tulevaisuudessa Porissa voidaan jälleen pelata koripalloa valtakunnallisella tasolla”, Mauri Hara pohdiskelee.

Jaoston toimintaan on sitoutunut iso joukko koripallon parissa pitkään toimineita henkilöitä. Jaoston johtokunta ja seuran johtokunta koostuvat eri henkilöistä, yhteisenä molemmissa johtokunnissa toimii yksi henkilö. Tämän tarkoituksena on entisestään sujuvoittaa jaoston ja seuran välistä tiedonkulkua.

Miesten edustusjoukkueiden toimintaa on yritetty aiemmin kehittää muun seuran toiminnan kehittämisen lomassa, mutta todellisuudessa seuran voimavarat eivät vain ole tähän riittäneet. ”Uskon, että nyt tehty järjestely antaa molemmille osapuolille lisää energia kehittää omia toimintojaan. Jaoston ja seuran on kuitenkin tarkoitus toimia tiiviissä yhteistyössä niin junioreiden kuin aikuistenkin toiminnan kehittämiseksi, mutta silti erillisinä yksiköinä.”, Mauri Hara kommentoi.

”Näen jaoston luomisen mahdollisuutena Porilaisen koripallon kehittämiseen. Toimivan juniorityön lisäksi on hyvä että myös aikuisten toimintaa kehitetään, koska valtakunnallisen sarjan haasteet ovat suuret niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tämä on hieno mahdollisuus luoda puitteet nykyisten junioreiden menestykselle.”, lisää edustusjoukkueen valmentaja Jyri Heinikangas.

Jaosto määritteli ensitöikseen lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet. Tavoitteena on kehittää toimintaa niin, että kolmen vuoden päästä miesten edustusjoukkueen toimintaa on viety eteenpäin niin, että edellytykset nousta pelaamaan valtakunnalliselle tasolle ovat olemassa.  Tämän jälkeen 1-4 vuoden aikana on tarkoitus saada tavoite konkretisoitua.

Miesten II-joukkueen tavoite on nousta 2-3 vuoden sisällä alueelliseen III-divisioonaan. II-joukkueen tarkoituksena on toimia kehitysalustana vanhemmille junioreille ja tätä kautta ponnahduslautana miesten edustusjoukkueeseen.

Näiden lisäksi tavoitteena on yhteistyössä seuran kanssa lisätä koripallon alueellista näkyvyyttä ja saada porilainen yleisö kiinnostumaan koripallosta. Koripallo on ollut koko 2000-luvun kovassa nosteessa Suomessa Susijengin hienojen otteiden ja yleisen tasonnousun vuoksi. Nyt satakuntalainen koripalloa ollaan nostamassa takaisin sinne missä se on ollut ja minne se kuuluu.

”Tavoitteet ovat kovat, mutta niiden täyttämiseksi toimintaa on kehitettävä askel kerrallaan niin, että ne pystytään toteuttamaan.”, Mauri Hara pohtii.