Historia

BC Sisu ry (Isojoenrannan Sisu ry)

Isojoenrannan Sisu (BC Sisu) on pitkät taustat omaava seura, joka erikoistui pelkästään koripalloon vuonna 1992 samalla, kun Porin yleisurheilua keskitettiin harvempiin seuroihin.Koripallossa Isojoenrannan Sisu on parhaimmillaan pelannut miesten 1-divisioonassa 90-luvun alkupuolella. Valmentajanaan joukueella oli tuolloin Latvialainen Andris Zvans.Tällä hetkellä seurassamme on 11 läntisen alueen (Satakunta, Häme, Varsinais-Suomi) sarjoissa pelaavaa joukkuetta, joissa pelaa yhteensä yli 120 lisenssipelaajaa. Näiden lisäksi kilpailutoiminnan ulkopuolisia aktiivisia harrastajia on parikymmentä.Isojoenrannan Sisu (BC Sisu) on velaton ja sen suurimmat tulolähteet ovat Porin kaupungilta saatava toiminta-avustus, jäsenmaksut sekä talkoista ja yrityksiltä saatava tuki.Seuramme kasvateista läpimurron on tehnyt Roope Lindfors, joka voitti kaudella (2011-2012) A-poikien SM-kultaa HNMKY:n riveissä

Koripalloa aloitettiin harrastamaan Porissa jatkosodan aikoihin. n. 1943. Pelin tuomista tänne Poriin voidaan pitää pitkälti Uudenkoiviston Vedon puheenjohtajan Kauko Hulpion ansiona.Harrastajaseuroja oli runsaasti. Parhaiten menestyivät Veto ja Porin Pyrintö. Porin Vedoksi nimensä muuttaneet uuskoivistolaiset ja Pyrintö pelasivat yhden kauden 1952 Suomen mestaruussarjassa. Pyrinnön A-juniorit voittivat 1950 Suomen mestaruuden ja Porin Vedon naiset 1951. Sitten naisille tuli vielä kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Sen jälkeen naisten valtikkaa Porissa piti Porin Palloilijat, joka saavutti useita Koripalloliiton ja SM-sarjan mitalisijoja, viimeisen SM-pronssin 1959. Tuona vuonna Porin Veto nousi SM-sarjaan ja Pyrinnön A-juniorit saavuttivat SM-hopeaa. Veto pelasi 1960-luvulla SM-sarjassa (nykyinen Korisliiga) yhteensä neljä kautta.Naisten maajoukkuepelaajia olivat mm. Vedon Anja Lamminpää ja PoPan Ansa Aalto.Miesten maajoukkueeseen ovat yltäneet porilaiset Kari Lahti, 202 cm, 105 maaottelua, joissa 650 pistettä ja Pekka Markkanen, 207 cm, 129 mo, 1432 p.

Oman lukunsa ansaitsee Vedon kasvatti Eero Saarinen, valmentajalegenda, joka yli 30-vuotisen valmentajauran aikana valmensi lukuisia SM-sarjajoukkueita (mestaruuksiin asti) ja lisäksi Suomen naisten maajoukkuetta 1974-81 ja miesten 1984-91.Tiivistelmän laatinut Hannu Neva joka pelannut Vedon rivivessä 1950-1960 luvuilla. Lisäksi on hän toiminut koriipallojaoston sihteerinä 1961-1970.